Blog Listem

8 Eylül 2012 Cumartesi

SONRAKİ ADIM

''SONRAKİ ADIM''
2012 Bilişim zirvesi başlıyor.Slogan''Sonraki Adım''.Acaba bilişimde, teknolojide ki sonraki adım ne olacak? İş çevreleri,şirketler ve özellikle bireyler bu sonra ki adımı doğru tahmin edebilecek mi?Yoksa günümüzde bir çok firmanın yaptığı gibi görmeyerek tarihi bir hataya imza atıp büyük kayıplara uğrayan hatta tarihin tozlu raflarında yer alan batmış şirketler arasında mı yer alacak?
Daha 10 yıl önce yıkılmaz rakibi yok dediğimiz büyük şirketler bireylerin kabul etmiş olduğu yeni,esnek ve kullanılabilir teknolojiler nedeniyle zor durumda.Mesala NOKIA android işletim sistemini telefonlarına zamanında uygulamadığı için dev pazarını kaybetti.Şimdi zor günlerinin çıkışı olarak Microsoft'un yeni nesil işletim sistemine ve yeni geliştirdiği LUMIA adlı telefonuna umut bağlamış durumda.Bir başkası Research in Motion (RIM)
2011 yılının bitmesini Research in Motion firmasından daha çok isteyen bir firma yoktur herhalde. Kanadalı akıllı telefon ve tablet üreticisi açısından gerçekten zor bir yıl oldu.
Pazar payının Android ve iOS platformları tarafından emilmesini PlayBook ile yeni işletim sistemleri BBX’in yere çakılması izledi.
Sistem problemleri mi dediniz? RIM, BIS adlı sisteminde de uzun süren problemler yaşadı. Kullanıcıları mağdur eden bu internete bağlanamama problemi, iş dünyasında oldukça fazla kullanılan BlackBerry akıllı telefonların pazar payının düşmesinin nedenlerinden biriydi.
Sony – PSN’in çökmesi
Bu yıl Sony açısından gerçekten de pek iyi geçmedi. Özellikle PSN’e yapılan Anonymous saldırıları ve ardından bilgilerin çalınması, bu da yetmezmiş gibi bir de PSN’in neredeyse iki aylık süreçte kapalı kalması Sony’e ağır bir darbe vurdu denebilir.
Tabii ki dev firma bir yumrukla yıkılacak değil. Önce PSN’de yaşananlar için kullanıcılarından özür diledi ardından da PSN’i eskisinden daha sağlıklı bir hale getirdi. Oyunculara ücretsiz olarak sunduğu oyunlar arasında inFamous ve Little Big Planet vardı.
Bunun yanında ise borsada işlem gören sanal şirket Facebook büyümesine hızla devam ediyor;Facebook 5 Milyar fotoğrafın insanlar arasında paylaşıldığı ve şirketlerin aktif reklam pazarlamasında kullandığı INSTAGRAM ın tamamını satın aldı.
Evet.Görünen o ki ''Sonraki Adım'' hep sorulacak bir soru.Sorulmaya hep devam edilecek,ülkemizde bu soruyla şekillenecek.30 dan fazla ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan ICT SUMMIT EURASIA-BİLİŞİM ZİRVESİ 2012 11-13 Eylül de İstanbul Haliç Kongre Merkezinde ziyaretçilerini bekliyor.Zirveye özel yenilik bu sene bu 30 dan fazla ülkeyle online ''eşleştirme butonu'' sayesinde birebir görüşme yapabilmeniz.
UGUR ERDEMIR Eylül 2012

Hiç yorum yok: